Retur

Returnarea unui produs solicitat prin platforma grib.ro

Renunțarea la un produs achiziționat prin platforma online grib.ro poate fi facută conform articolului 9 alin. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, așadar, aveți dreptul de a vă retrage din contractele încheiate la distanță fără a preciza motivele în termen de 14 zile de la data la care dumneavoastră sau o parte terță indicată de dumneavoastră, alta decât transportatorul, intrați/intră în posesia fizică a produsului.

Produsul trebuie să fie returnat în decurs de maxim 10 zile de la data la care ne-ați comunicat decizia dumneavoastră. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

Cheltuielile de restituire, se suportă conform legii, de catre cumpărator. În conformitate cu prevederile Ordonanței, rambursarea sumelor achitate pe produs se va efectua în cel mult 30 de zile de la data recepționării produsului în magazinul/depozitul Grib.ro.

Clientul este responsabil pentru întocmirea documentelor necesare pentru retur, ambalarea produsului, diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.

Produsul va fi preluat și verificat de către gestionar iar în cazul în care se constată că acesta este deteriorat, valoarea de restituit se va diminua proportional cu defectul constatat.

Responsabilitatea asupra produsului/produselor din colet și integrității acestora pe durata transportului retur cade în sarcina clientului, Grib va raspunde doar după recepția cantitativă și calitativă a coletului.

În situația livrării unui alt produs decât cel solicitat, acesta poate fi returnat iar cheltuielile de transport pentru livrarea produsului solicitat vor fi suportate de Grib, expedierea se va face în termen de maxim 30 de zile.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat în ambalajul original, cu toate accesoriile și cu documentele care l-au însoțit (manualele de utilizare incluse, certificatul de garanție original). Produsul trebuie să fie în condiții optime, inclusiv ambalajul și accesoriile aferente, exact ca în momentul livrării și să nu prezinte semne de folosire, uzură, dezmembrare, udare, lovire, etichete sau sigilii rupte ori deteriorate, șuruburi cu urme de desfacere, etc.

Pentru expedierea coletelor se poate utiliza orice firmă de curierat care va livra coletul direct la adresa specificată.

ATENȚIE ! Grib.ro nu va ridica nici un colet de la Oficiul Postal sau alt punct din oraș și nu va accepta colete pentru care trebuie să achite o sumă de bani (indiferent de natura acesteia: ramburs, taxe de transport, etc.) și de asemenea nu vor fi acceptate colete care nu au asigurare și care nu beneficiază de opțiunea „verificare colet”.

ATENȚIE ! Sunt exceptate de la returnare produsele consumabile (ex. produse de întretinere) sau alte accesorii ale căror ambalaje au fost desfacute/deteriorate.

ATENȚIE ! Indiferent de forma juridică a cumpăratorului, produsele care sunt aduse pe bază de comandă nu se pot returna iar în cazul în care clientul renunță la comandă înainte ca produsul să fie livrat va renunța implicit și la avansul achitat.

ATENȚIE ! Acest serviciu este dedicat strict consumatorilor, așa cum sunt definiți în legislația specifică aflată în vigoare.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, completând „Formularul de retur” alăturat iar dacă doriți, operatorii noștri vă pot oferi detalii cu privire la adresa de returnare a produselor precum și a modului de ambalare al acestora.