Garanție

Garanția bicicletelor comercializate pe grib.ro

Toate bicicletele prezentate beneficiază de garanție conform legislației și certificatului de garanție pentru o perioada de 24 de luni de la data achiziției în cazul persoanelor fizice și de 12 luni în cazul persoanelor juridice. Excepție fac bicicletele utilizate pentru închiriere și livrare, acestea nu beneficiază de garanție.

Fac obiectul garanției defectele materiale sau de fabricație constatate de un reprezentant Grib.ro.

În cazul în care produsul prezintă defecte, este inutilizabil sau nu corespunde scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de același tip, consumatorul are dreptul să i se aducă produsul la conformitate, fară plată, prin reparare sau înlocuirea pieselor defecte cu piese conforme și cu aceeași întrebuințare.

În cazul în care produsul nu poate fi reparat sau înlocuit, la cererea consumatorului, GRIB.RO va restitui acestuia contravaloarea produsului respectiv.

Pentru a beneficia de garanție, consumatorul trebuie să prezinte, în original, certificatul de garanție cât și factura fiscală/bonul fiscal.

Nu fac obiectul garanției produsele care:

– au suferit daune produse de șocuri sau reparații necorespunzătoare;

– au suferit defecte în urma depășirii masei maxime permise, accidentelor, remorcarii unor obiecte/persoane, folosirii/depozitării/manipulării/ întreținerii necorespunzătoare;

– produsele ale căror piese originale au fost înlocuite cu unele neautorizate – au făcut obiectul unei modificări în afara service-ului autorizat;

– prezintă defecte fizice precum lovituri, crăpături, ciobiri, componente / piese arse etc, etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepartate sau modificate;

– au fost utilizate în condiții neadecvate, setări și instalări incorecte, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor, intervenția mecanică sau plastică asupra produselor.

De asemenea, nu intră sub incidența garanției consumabilele sau piesele de uzură cum sunt becurile / farul / stopul, bateriile acestora, catadioptriile, cablurile, saboții de frână, foile de angrenaj, lanțul, jantele, pinioanele, spițele, pneurile, camerele și manopera de înlocuire a acestora.

ATENȚIE !

Înainte și după fiecare utilizare verificați întotdeauna temeinic cadrul bicicletei și toate componentele acesteia.

În cazul în care bicicleta nu este din categoria potrivită, aceasta trebuie echipată corespunzător, conform legislației în vigoare, înainte de a o utiliza pe drumurile publice.

Produsul trebuie utilizat numai în scopul pentru care a fost proiectat.